top of page

LED-VALOHOITO

LED-valohoidolla (Light Emitting Diode) tarkoitetaan ihonhoidossa käytettävää hoitomenetelmää, jossa esimerkiksi kasvojen ihoa altistetaan erilaisille LED-valon aallonpituuksille. Hoidon toiminta perustuu siihen, että eri värisillä LED-valoilla on erilaisia vaikutuksia ihosoluun ihon eri kerroksissa. Led-valohoito myös parantaa hoitotuotteiden vaikuttavien aineiden imeytymistä sekä solujen kykyä hyödyntää niitä tehokkaammin. Lisäksi se on kivutonta eikä LED-valohoidossa altistu haitalliselle UV-säteilylle. 

 LED-valohoidolla voi hoitaa monenlaisia iho-ongelmia, kuten aknea, rosaceaa, couperosaa, ikääntymisen merkkejä, juonteita sekä kirkastaa ihon sävyä ja vaalentaa pigmettiläikkiä. 

Parhaaseen hoitotulokseen päästään 4-8 kerran yksilöllisesti räätälöidyllä sarjahoidolla, jota voidaan tehdä 1-2 kertaa viikossa. Kun hyvä hoitotulos on saavutettu, ylläpitohoitoa kannattaa tehdä 4–6 viikon välein. 

 

Led-valohoidossa yhdistellään hoitotavoitteen mukaisesti eri aallonpituuksia, jotka vaikuttavat solujen toimintaan eri tavoin. 

Punainen valo vaikuttaa syvimmällä ihossa, on anti-inflammatorinen eli tulehdusta rauhoittava sekä aktivoi kollageenin ja elastaanin tuotantoa. Lisäksi se stimuloi solutoimintaa ja sidekudosta muodostavia fibroblast-soluja, uudistaa, silottaa, kiinteyttää ihoa.  

 

Sininen valo on myös antibakteerinen ja anti-inflammatorinen sekä hillitsee talin eritystä. Se on vaihtoehto aknen lääkehoidolle ja sillä voi rauhoittaa myös rosaceaa eli ruusufinniä, tulehduksia ja atooppista ihoa. 

 

Keltainen valo vähentää ihon punaisuutta, edistää nestekiertoa ja laskee turvotusta. 

 

Vihreällä valolla on myös punoittavaa ihoa rauhoittava vaikutus. Lisäksi se aktivoi melaniinin toimintaa parantaen ja kirkastaen ihon sävyä, tasapainottaa ihon toimintoja sekä rauhoittaa öljyn eritystä. 

 

Violetti valo vahvistaa ihoa ja sen säikeitä, kiinteyttää ja supistaa huokosia sekä antiseptisiltä vaikutuksiltaan sopii myös aknen ja erityisesti aknearpien hoitoon sekä epäpuhtaalle iholle, suunympärysihottuman ja ruusufinnin hoitoon. 

 

Sinivihreä valo kirkastaa ihon sävyä sekä keltaisen valon tavoin edistää imunesteen virtausta eli vaikuttaa ihon lymfakiertoon turvotusta poistamalla. 

 

LED-valohoito on yleisesti ottaen turvallinen kosmeettinen hoitomuoto, mutta joitain vasta-aiheita sille on: 

  • Roaccutan- tai isotretinoiinikuuri sekä muut valolle herkistävät lääkkeet, kuten amiodaroni, metotreksaatti, atsatiopriini, doksisykliini jne. Valolle herkistävien lääkkeiden kanssa soveltuvuus hoitoon täytyy varmistaa omalta lääkäriltä

  • Syöpä: LED-valohoitoa ei suositella ilman lääkärin suostumusta

  • Raskaus: raskaana olevien naisten tulisi varmuuden vuoksi välttää LED-valohoitoa, koska sen vaikutuksia sikiöön ei ole tutkittu

  • Epilepsia tai migreeni: joillakin ihmisillä LED-valohoito voi laukaista migreenin tai epileptisen kohtauksen

  • Fotoallergiset reaktiot ja ihottumat, porfyria ja albinismi

  • Autoimmuunisairaudet, kuten punahukka

  • Valolle herkistävät luontaistuotteet, kuten mäkikuisma

  • Kumariinia ja sitrushedelmien uutteita tai ainesosia sisältävät iholle levitettävät tuotteet.

LED-kasvohoito 100€

 

LED-valohoito yhdistettynä kasvohoitoon. Saat samassa paketissa sekä ihanan rentouttavan kasvohoidon kuorinnalla ja hieronnalla sekä valoterapiaa 30 minuutin mittaisella LED-valohoidolla

LED-valohoito 66€

Suosittelemme lyhyempää LED-valohoitoa sarjahoitona. Esim. 4x pakettihintaan 220€. Hoito sisältää alkupuhdistuksen, LED-valohoidon sekä loppuvoiteen.

bottom of page