RIPSIENPIDENNYKSET

Ripsienpidennyksissä omiin luonnollisiin ripsiin kiinnitetään synteettisiä ripsikuituja, jolloin saadaan näyttävä lopputulos ilman ripsiväriä. Klassisissa ripsien pidennyksissä käytetään yksittäisiä ripsikuituja, eli jokaiseen omaan ripseen liimataan yksi ripsikuitu niille tarkoitetulla erikoisliimalla. Volyymiripsissä tehdään ohiemmista kuiduista viuhka jokaiseen omaan ripseen. Viuhkaan käytettyjen kuitujen määrällä voidaan vaikuttaa lopputuloksen tuuheuteen. Parilla kuidulla saadaan hyvin luonnollinen lopputulos ja useammalla näyttävämpi.

Nyt myös volyymiripset valmisviuhkoista. Valmisviuhkoilla saadaan tuuheat volyymiripset jopa puolet nopeammassa ajassa.

 

Kuinka kauan ripsien pidennys vie aikaa?

Klassisten ripsienpidennysten ensilaittoon menee noin 1,5-2 tuntia, riippuen asiakkaan omien ripsien määrästä. Ripsien huoltoon menee noin tunti.
Volyymiripsitekniikka eroaa klassisista, joten niiden laittoon menee enemmän aikaan. Ensilaitto 2-3 tuntia ja huoltoon noin 1-1,5 tuntia. Huoltoon käytetty aika riippuu täysin siitä missä kunnossa pidennykset ovat, eli kuinka paljon kuituja on lähtenyt. Huoltoväli on yleensä noin 2-4 viikkoa. Huoltoväliin vaikuttaa moni tekijä, esimerkiksi asiakkaan omien ripsien kasvutahti, ihotyyppi ja kotihoito.

 

Lisää kuvia ripsistä instagramissa:

@kauneushoitola.bravebeauty

Ripsien kasvuaika on keskimäärin 60-90 päivää, jonka jälkeen ripset tippuvat pois ja uudet alkavat kasvaa tilalle. Ripsikuidut tippuvat siis pois yksittäin omien ripsien kasvukauden päättyessä ja muutamia ripsikuituja saattaa siis irrota ensimmäisen viikon aikana, mutta osa yleensä pysyy muutaman kuukauden. Huolloissa lisätään uudet kuidut uusiin, kasvaneisiin ripsiin.

 

Omat ripset voi värjätä ennen ripsien pidennysten laittoa, mutta tämä ei ole välttämätöntä.

Miksi ripsiä on eri pituisia?

Ripsiä on eri pituuksia ja kaarevuuksia, jotta saamme juuri sinulle sopivan näköisen lopputuloksen.

Brave Beautyssa klassisia ripsikuituja on valittavana kahta eri kaarevuutta sekä kahta eri paksuutta (0.10 - 0.15 flat), pituuksilla 6-13 mm. Volyymiripsiin käytän 0.03, 0.05 tai 0.07mm paksuisia kuituja, pituuksilla 5-13mm.

Ohuet kuidut näyttävät hyvin luonnollisilta, ja paksummilla kuiduilla saadaan ripsiin vieläkin enemmän näyttävyyttä.

Pituuksia käytetään useampaa, jotta lopputuloksesta saadaan mahdollisimman luonnollinen.

Meiltä löytyy myös joitakin värillisiä kuituja sekä Swarovskin kristalleja.

Saavu ripsien asennukseen ja ripsihuoltoihin huolellisesti puhdistetuilla ripsillä. Mikäli saavut ripsiajallesi silmämeikin tai puhdistamattomien ripsien kanssa, en valitettavasti voi taata ripsille optimaalista pysyvyyttä. Ripsien puhdistukeen käytetty aika on pois huoltoajasta.

 

Kotihoito

Huolellinen kotihoito on tärkeää, jotta ripset pysyvät pidempään hyväkuntoisina, kauniina ja puhtaina.

Ensimmäisten 24 tunnin aikana olisi syytä välttää ripsien runsasta kastelua, voiteiden käyttöä silmien alueella, saunomista, hikoilua, ripsivärin ja muun silmämeikin käyttöä sekä ripsien päällä nukkumista. Täysin kastelua ei kuitenkaan tarvitse välttää.

 

Ripsientaivuttimien sekä öljypohjaisten meikinpoistoaineiden käyttöä tulisi myös kokonaan välttää. Ripset ja silmäluomet on syytä puhdistaa päivittäin, jotta ripsesi ja ripsien tyvi pysyvät terveinä ja puhtaina. Silmämeikin puhdistukseen suosittelen pidennyksille kehitettyä pesugeeliä/-vaahtoa.

Ripsiväriä en suosittele käyttämään pidennysten kanssa ollenkaan.

Ripsien pidennykset pysyvät pitkään kauniina, kun pidät ripsistäsi hyvää huolta. Ripsiä tulisi harjata kevyesti päivittäin ripsiharjalla, jonka saat mukaasi ripsiteknikoltasi. Harjaamisella saat ripsesi pysymään järjestyksessä ja siistin näköisinä. Jotta ripsesi pysyisivät jatkuvasti hyväkuntoisina, on hyvä muistaa, että ripsiä tulisi huoltaa säännöllisesti 2-4 viikon välein.

 

Vaikka ripsien pidennys ei oikein asennettuna ja hoidettuna rasita omia ripsiäsi, halutessasi heikoille tai hauraille ripsille on saatavilla omien luonnollisten ripsien kasvua edistäviä ja ripsiä vahvistavia seerumeita. Seerumia voi käyttää pidennysten kanssa harvennetuin välein.

Sopivatko ripsien pidennykset kaikille?

Oikein laitetut ja hyvin hoidetut ripsien pidennykset tuottavat ongelmia hyvin harvoin. Jos kuitenkin silmäsi ovat erityisen herkät ja saat helposti allergisia oireita, on mahdollista, että ripsien pidennykset eivät sovi sinulle. Yliherkkyydestä on tärkeää ilmoittaa ripsiteknikolle ennen ripsien laittoa, ja jos ripsien pidennykset vaivaavat, on ne syytä käydä poistattamassa ripsiteknikon luona.

 

Herkkyysreaktioiden välttämiseksi voit kokeilla testiripsillä käykö pidennykset sinulle. Molempien silmien ripsiin liimataan muutamia kuituja. Testaus sisältää myös mahdollisen kuitujen poiston. Jos päätät laittaa täydet ripsipidennykset viikon sisään testistä, hyvitetään testiripsien hinta ripsipidennyksien yhteydessä. Kysy lisää testiripsistä. Tämä testi ei kuitenkaan takaa 100% että sinulle voi laittaa täydet pidennykset vaikkei testiripsistä tulisikaan oireita. Kysy lisää teknikolta.

 

Ripsien pidennysten poisto

Jos päätät luopua ripsien pidennyksistä, poisto on aina tehtävä ammattilaisella. Ripsiä ei missään tapauksessa saa nyppiä itse, koska se vahingoittaa omia ripsiäsi. Ripsiä voi joutua joskus poistamaan, jos yksittäiset ripset alkavat kaartua väärään suuntaan tai silmien alueella esiintyy ärsytystä tai herkistymisoireita. Ripset poistetaan siihen tarkoitetulla erityisellä aineella, joka ei vahingoita luonnollisia ripsiäsi. Voit myös antaa ripsien pidennysten irrota ajan kanssa, mutta siihen voi mennä useampi kuukausi.